www.bloom-magazine.nl/mensen/1739/

Bloom Magazine

Een foto op Facebook van een kindje dat in de vluchtelingenstroom in een kartonnen doos werd vervoerd, liet Steffi de Pous (32) en Anna Smit (36) niet meer los. Samen met vriendin Afke Reijenga (46) besloten ze daarom draagdoeken in te zamelen, zodat kinderen tijdens de vlucht een veilig gevoel kunnen hebben. Op Facebook maakten ze een evenement aan, en direct liep het storm: ‘De draagdoeken stapelen zich op tot het plafond.’

Steffi: ‘Vanuit de lucht, toen we voor de eerste keer aan kwamen, leek Lesbos een Ibiza-achtig eiland. Maar dan zie je ineens allemaal strookjes oranje langs de kust. Dat zijn de reddingsvesten. Als je dat ziet, klopt je hart in je keel.’

Anna: ‘Eind augustus van dit jaar logeerde Steffie hier na een bruiloft. ‘s Ochtends zaten we wat over Facebook te scrollen, toen we plotseling vreselijke beelden tegenkwamen van de aangespoelde mensen, verdronken tijdens hun vlucht naar een betere toekomst.

Lees het hele artikel online: www.bloom-magazine.nl/mensen/1739/