Herberg Europa

Op zoek naar verhalen van hoop

Afgelopen maanden is er een ongelofelijke grote stroom vluchtelingen Europa in getrokken. Guus Meeuwis, Frank Lammers, Suzan Visser en Tygo Gernandt willen weten wie deze mensen zijn, hoe hun reis eruit ziet en welke helpende handen zij tegenkomen op hun pad. Waar hopen zij op, wat is hun doel en hoe kunnen we helpen?

Aflevering 1

Guus Meeuwis begint zijn reis aan de noordkust van Lesbos, waar hij boten met vluchtelingen aan ziet komen die de oversteek vanuit Turkije hebben gewaagd. Frank Lammers ziet hoe in Slovenië en Servië de oneindige stroom mensen door de Balkan wordt geloodst. Susan Visser zoekt in Nederland naar manieren waarop we kunnen helpen het leven in een AZC wat hoopvoller te maken. En Tygo Gernandt wordt warm ontvangen in ‘De Jungle van Calais’, een kamp met een grote groep vergeten vluchtelingen.

Bekijk de uitzending via: www.npo.nl/herberg-europa/23-12-2015/VPWON_1251278

Aflevering 2

In aflevering 2 volgt Guus Meeuwis de route van de vluchtelingen over het eiland Lesbos, ziet het werk van de vrijwilligers in de opvangkampen en ontmoet bij de veerboot richting Athene de vluchtelingen die hun reis vervolgen, Europa in.
Frank Lammers reist mee in een bus met vluchtelingen van Servië naar Kroatië. Susan Visser woont een concert bij van vluchtelingen in Paradiso en Tygo Gernandt onderzoekt hoe het gaat met de vluchtelingen en de vrijwilligers in Parijs.

Bekijk de uitzending via: www.npo.nl/herberg-europa/24-12-2015/VPWON_1251279

Bekijk de website van Herberg Europa en lees de verhalen via www.eomagazine.nl/magazine/herberg-europa/