De Europese grens in de zee tussen Lesbos en Turkey

Een foto vanaf Lesbos, met door de wolken even niet te zien aan de overkant Turkije, een kippeneindje verwijderd van ons. Maar dit kleine stukje zee kent zoveel verhalen.Verhalen van angst, hoop, dreiging, wantrouwen en helaas ook verhalen van overgave aan de zwaarte van een lijf de vermoeidheid en ogen die langzaam sluiten.

De lieve lilla lente bloemetjes, de prachtige hangende boom, de opkomende zon en het maanlicht dat vager wordt.

Wij hier veilig, jullie daar in gevaar en een zee tussen ons in. De afgelopen twee weken staken er weer ruim 260 mensen over. Lieve dappere mensen, daar blijven is geen optie, maar hier is het ook hard werken. Wij doen in ieder geval elke dag ons best om de omstandigheden hier beter te maken.

We staan op scherp, nog scherper dan normaal.
De zee is golfloos, de zon is er, maar het eiland is vol, zonder enige bewegingsmogelijkheid…

Ons hart vasthouden lukt niet, beide handen zijn nodig voor helpen.
Leven in een nachtmerrie op een sprookjesachtig eiland.

💕
Wil je ons helpen helpen?
www.becausewecarry.org/doneren/