Eindelijk een beetje aandacht - EHBO setjes

We kunnen ons dat zo goed voorstellen, dat als je je alleen voelt, niet zoveel te doen hebt, de dagen lang duren, weinig mensen je echt zien, horen of je liefde geven dat je met een klein schaafwondje al denkt dat: ‘ ik ga naar de dokter’!

Eindelijk een beetje aandacht - EHBO setjes

Schouderklopjes, wachten in de wachtkamer geeft ook al een beetje aandacht, glaasje koud water en dan naar binnen, eindelijk iemand die je bekijkt, een beetje jodium dept en een klop op je schouder geeft van…. ‘ja dat was het’!

Voor de artsen is het echt heel vervelend dat er zoveel mensen langskomen met kleine dingetjes terwijl er zoveel ‘echts’ gebeurt maar misschien juist die mensen weer te stoer zijn of er weinig tijd is door de grote groep die gewoon maar wat aandacht en liefde zoekt.
Daar hebben we wat op bedacht. Voorheen was er op Kara Tepe niks in de ISOboxen voor wondjes, blauwe plekken en hoofdpijn en buikpijn.

Toen tien dokters in opleiding van het AMC ons vroegen of ze ons konden helpen met helpen, vroegen we hen om EHBO pakketen te maken.

Eindelijk een beetje aandacht - EHBO setjes

Dat is hen met sponsoring gelukt, 1000 pakketen namen zij vorige week mee naar het eiland. Met alle aandacht, uitleg en vertalingen brachten ze de pakketjes langs bij de mensen.
Kleine demo’s, de krach van ontsmetten, even een hand op een schouder en aanmoedigen om elkaar te verzorgen en te helpen had de focus van hun informatieve ronde langs alle boxen.

Wat een fijn team was dit! Dank voor al jullie geweldige hulp, jullie glimlachen, de aandacht de liefde, de steun! Dank jullie wel! Nu hopen dat mensen elkaar een beetje gaan helpen bij kleine wondjes en dat ze de artsen iets meer het grotere werk laten doen.

#missiegeslaagd