Vrijwilligerswerk doen op Lesbos

Op deze iets wat brakke zondag, waarin ons land wordt voor schoongeveegd staarde ik net op mijn laptop naar het hulp overzicht voor de komende weken.

Dat blijft altijd een moment wat ik toch best spannend vind. Het vertrouwen hebben in het feit dat er elke week weer 7 mensen zijn is groot en toch komt er soms dat kleine stemmetje in mijn hoofd van ‘je hebt het bedacht, maar werkt het wel’?
Het geeft mij zoveel hoop dat het week op week het lukt om mensen van over de hele wereld op Lesbos samen te krijgen die #nietlullenmaarpoetsen aan de slag gaan en verschil maken.

De meeste drukke maand komt eraan. Ramadan, een maand waarin we in de nacht de eerste ochtend maaltijd gaan klaar maken en ronddelen. 
Een voedende maaltijd vol liefde.
Ook een speciale maand voor ons, omdat de team spirit zo sterk is door het harde werken. Handje klap en je beste beentje voor.
Met Because We Carry vieren wij zoveel mogelijk feesten van de verschillenden culturen op de vlucht, voor verbinding, gezelligheid en ontspanning.

Ik zie in het overzicht vier weken waarin er nog echt hulp nodig is.

Hoe het werkt?

Je mailt onze Hettie volunteers@becausewecarry.org en geeft aan dat je graag wilt helpen. Samen met Hettie ga je passen en meten. Je boekt je een ticket naar het eiland en vraagt je netwerk om hulp zodat je centen bij elkaar verzamelt om zo samen de basis kosten voor een missie week te betalen.

7 dagen (zondag-zondag) lang kom je ons dan helpen met helpen.

  • 12 – 19 mei zoeken we nog twee mensen!
  • 26 mei – 2 juni zoeken we nog drie mensen! 
  • 9 – 16 juni zoeken we nog zes mensen!!
  • 16- 23 juni zoeken we nog 4 mensen!

Deze week zal je leven veranderen. De enorme veerkracht van de mens maakt mij elke keer weer zo blij, het vult mijn hart en geeft zoveel hoop juist in tijden als deze. Het werk op het eiland is veilig en naast intens ook zelfs gezellig.’

Liefs Stef