Van trotsheid stil

Begin maart bouwden wij de Safe Space in de sectie B van Moria waar de alleenreizenden minderjarige jongens leven. Een team uit Nederland zetten zich samen met de jongens dagen lang in. We knalden samen om in de hectiek en chaos van Moria een veilige plek te creëren waar de jongens kunnen relaxen, leren en groeien. 

De algemene reacties waren naast: ‘geweldig’ en ‘wat tof’ ook vaak iets als: ’alles is vast binnen een week gejat’ ‘ze zullen overal op gaan kliederen’ en ‘nou die losse dingen die kun je elke week opnieuw kopen’…

Vanmorgen vroeg, inmiddels 3 maanden later liep ik naar binnen en was ik even stil, van trots. HET IS NIKS VERANDERD! 
De jongens behandelen de ruimte met zoveel liefde en respect. Ze hebben diensten gemaakt, wie er wanneer veegt en wie de planten water geeft. Ze zetten elke dag alles netjes terug. Wanneer je mensen iets moois geeft zullen ze er voor zorgen. Dat is de boodschap die wij keer op keer terug krijgen uit het veld. 
#FULLOFHOPE #laatderestmaarlullen #wijdoenhetgewoon