Baby van 5 dagen komt aan op Lesbos

Blijft toch niet te doen. Het zien van kleine kinderen in de vroege ochtend die in de nacht zijn aangekomen en vaak nat zitten te wachten. Ze wachten in Moria op de registratie, een medische check en een nummer. Daarna gaan ze een plekje maken voor zichzelf. Maar omdat Moria vol is, is dat heel lastig momenteel.

Dit Syrische meisje is 5 dagen oud, de moeder is na 4 dagen op de boot gestapt, geen idee waar ze het kindjes gekregen heeft.
Meestal wachten de mensen onder hoge spanning wel een aantal dagen in de Turkse bossen in afwachting van de smokkelaars en het signaal dat ze tevoorschijn mogen komen, waarna ze mega snel de boot in moeten.

Geen idee, ze sprak geen Engels. Maar we hebben haar wel alles gegeven wat het kleintje nu nodig heeft. Ze zijn veilig. En eindelijk na drie dagen kon de moeder haar kleintje een schone luier geven. 

De aankomsten zijn pittig wanneer er zoveel kindjes bij zijn. Allemaal nat en gerimpelde voeten en handen van het lange nat zijn. Honger, verdriet en gehuil van ontlading. Ook vandaag kleden we iedereen weer aan samen met Movement On The Ground. Weg met die natte kleren. We delen speelgoed en bananen uit en maken voetjes weer schoon en droog.

Doen wat je kunt heet dat, slik…