Waarom Yoga

Alle posts over deze actie:
Voorbereidingen Full of Hope
Full of Fear
Waarom Yoga?
Yoga festival voor gevluchte kinderen
Hoop voor de gevluchte kinderen op Lesbos: Full of Hope Yogafestival
—–

Steffi:
‘Ooit was ik yogajuf, een geweldig beroep. Ik bracht mensen weer bij en henzelf, begeleide hen naar rust, overgave en ontspanning.
Dat is voor vele in onze maatschappij niet heel erg makkelijk en een beetje hulp daarbij is fijn.

In augustus 2015 besloot ik in mijn yogalegging gevluchte mensen te gaan helpen op Lesbos. Een week die mijn leven veranderende. 

Inmiddels beweegt stichting Because We Carry al vier jaar. We helpen en steunen met veel, onder andere met elke dag 1300 ontbijtjes, schoonmaken, mooiemaken, gezelligmaken, needs uitdelen, baarden scheren, nagels lakken, Chai inschenken en ook yoga. 

Maar waarom yoga?
Omdat kinderen (mensen) op de vlucht vol zitten, overvol zelfs met angst en verdriet. Maar omdat er weinig ruimte is worden deze gevoelens diep diep weggestopt. Wat wij te zien krijgen zijn hele drukke, vol aanstaande kinderen, die overal en nergens zijn. Kinderen die zich vastklampen aan elke rok die voorbij loopt, die elke handen grijpen die ook maar in hun buurt komen en op elke schoot klimmen die niet eens zozeer naast hen gaat zitten. Signalen van hechtingsproblematiek volgens de professional. Logisch en intens verdrietig.

Kinderen gevlucht voor oorlog leven op een kamp temidden van alle hectiek en onrust. 
Yoga gaat hen een raampje geven, is een deur die een stukje open gaat of een uitlaatklep, voor wat er dan ook maar uit wil of moet. Gegil, gelach, gebrul, gestamp, grote bewegingen, kleine fijne briesjes adem, gefluister, geslinger en gedans.
We gaan een hoopvolle en veilige ruimte creëren temidden van alle hectiek. 

Op Lesbos zijn we bezig met mega kunstgrasmat, boxen en een headset, we meten de hekken, bellen met drukkerijen voor de banners, de boekjes die we willen geven met krachtdieren en positieve affirmaties. In Nederland tekent een geliefde kunstenaars de dieren. Dat is een prachtig creatief proces. Wel dier staat voor wat?
De docenten die mee gaan rocken hem voor het binnen halen van donaties en ook worden er door het hele land lesjes en dinertjes gegeven door mensen die ons helpen helpen. 

Als je wilt helpen, heel erg graag, doneer o.v.v FULL OF HOPE 
www.becausewecarry.org/doneren/

Dank je wel ‘
🎈