Afbeelding met moeder met pasgeboren baby in kamp Moria, Lesbos

Gistermiddag liepen Lara en ik (Claudia) door Moria met een paar belangrijke missies. We zochten iemand die extra hulp nodig had, die vonden we, we waren op zoek naar meer Barbers voor onze Barbershop, die ontmoetten we en toen we ook nog her en der wat praatjes maakten en oplossingen zochten zagen we ineens een jongen van een jaar of 14 met een hele klein baby’tje voorbij lopen.

We besloten de jongen te volgen.
Terwijl we onze pas versnelden dachten we snel na, over wat we nog in onze warehouse hebben liggen voor dit kleintje. We maakten een praatje met de jongen en we mochten mee naar ‘huis’.

Binnen in de isobox leefden twee familie eentje met zes kinderen en nog een andere kleinere familie. Samen delen heet dat op Moria. Naast de airconditioner die het niet deed hing onze Baby carry bag.

Mama vertelde dat haar kleintje op 11 juni geboren was in het ziekenhuis van Mytilini en dat ze lief voor haar waren geweest. Ze had van het ziekenhuis een Carry Bag gekregen. Zo fijn om telkens terug uit het veld te horen en zien dat onze samenwerking met het Hospital goed werkt. We vroegen aan mama of ze ook een drager had. Die zat er niet bij. Geen probleem legden we uit.

We hebben een drager gehaald in de warehouse, extra pampers, billencrème, een lief oplaadbaar lampje, wat kleertjes en wat andere fijne moeder en newborn needs.

Hoe bijzonder is deze tas… vele van jullie helpen hier telkens zo vreselijk fijn mee. Tof toch. Dat de moeders en kleintjes in ieder geval de basics hebben. Voor een beetje zachtheid en liefde ❤️