We zijn in nood

… dat hebben we gister samen met Movement On The Ground besloten.
Er komen veel boten aan, vijf – acht per dag. Er is bijna geen beweging naar het vaste land.
Mensen die aankomen moeten minimaal 3 dagen wachten voordat ze een deken en een tent krijgen. De rest van het pakket- wordt niet meer uitgedeeld om dat de goederen op zijn. Tandenborstels, kleding, luiers etc.
Grote tenten zijn vol, Moria is vol.
Mensen slapen buiten. Vandaag telden we er 400. Waarvan 10 baby’s… en veel kleine kinderen. Moria kan hier niks aan doen. Ze willen zo graag beter helpen, maar het lukt niet als er geen hulp is, geen ruimte en geen beweging.

We maken nare situaties mee, maar slapen allemaal elke avond nog in een zacht bed.
We hebben twee extra shifts nu, van 20.00-23.00 uur met als focus informatie delen, luisteren en iemand even zien, tassen dragen, luiers, maandverband, dekens en water uitdelen. En ook gedroogd fruit en bananen wanneer mensen te laat binnen kwamen voor het eten.

Ochtend shift is van 06.00-07.00 uur is als iedereen slaapt. Ook dan delen we luiers uit en grote boxkleden (voor baby’s van origine) waar men op kan slapen. In de nacht als iedereen wakker is zijn die te kostbaar.
Dus zachtjes uitdelen wanneer in de vroegte iedereen slaapt.

We werken nauw samen met MOTG en delen alles wat we hebben. We hebben vandaag 10 noodpakketten gemaakt voor in alle auto’s die we samen rijden. Zo is elke auto klaar voor actie. 
Samenwerken is zooooo belangrijk. Ook met de andere organisaties vormen we een roedel en samen met het management van Moria proberen we te helpen waar we kunnen. 

Als je wilt helpen, graag, doneer voor pampers en billendoekjes. Samen kost dat 11,- pakken gaan er hard doorheen. We kiezen maat 4 die kan omhoog en omlaag goed gedragen worden.

Geef je steun o.v.v. NOOD
www.becausewecarry.org/doneren/

❤️