Vuilnis opruimen kamp Moria

Of meer bekend: ‘niet lullen, maar poetsen.’ 
Heftige foto’s van een berg afval op de Olive Grove in Moria. 
Wanneer je dit ziet denkt je vast:
‘hoe komt die berg daar?’
Logische gedachten!
Het antwoord is, door 14.500 mensen te laten leven op een plek waar alles ingesteld is op 3200 mensen krijg je dit soort praktische problemen. 
Dan volgt de gedachten:
‘hoezo wordt dat niet opgeruimd en misschien ook waarom gooien die mensen hun afval daar.’

Op beide gedachtes volgt ook een logisch antwoord. 
Het wordt opgeruimd, maar de schoonmaak- krachten hebben teveel om op te ruimen, ze redden het gewoon niet. En de bewoners gooien het daar omdat ze het nergens anders kunnen gooien. Containers zijn overvol en met je vuilnis 7 kilometer lopen naar de eerste vuilnisbak is ook niet echt een optie. 

Dan zou je kunnen wijzen, naar wie dit allemaal zouden moeten opruimen. Met Griekse overheid & Europa waar zijn jullie 💪🏻 spanddoeken en klaagmails krijgen we de belt niet weg. In plaatst van hier je energie en aandacht in stoppen geloven wij in: het zelf opruimen en daarmee anderen inspireren om mee te doen. 

Dat is precies onze kracht. Twee dagen beuken. Dank je wel team. Dank je wel geweldig team. En hoe fijn dat er zoveel mensen mee gingen helpen. De berg is weg. Voor nu… en nu is alles! Over een paar dagen is onze hulp er weer indien nodig totdat iemand anders het weer oppakt en overneemt. ❤️

#iemandanderszijnshitopruimen