The barbershop

Van een lege container maakten we samen met een geweldig team van Nederlandse kappers en barbieren een jaar geleden een hele vette Barbershop op Campus Kara Tepe ~ Lesbos. Inmiddels hebben we een Barber team van 10 barbieren uit Irak, Afghanistan en Iran. We knippen 120 mannen en jongens per week, gaan elke week naar sectie B in Moria om daar ook nog even de alleen reizende tieners te knippen en scheren. En we zijn net begonnen aan onze vijfde ronde van het trainingsprogramma. Een Progamma waarin we bewoners van Kara Tepe opleiden tot Barbier. 

Wij mensen, wij delen allemaal 1 ding sowieso, we willen ons allemaal waardevol voelen. Allemaal van belang zijn. Van niks doen en niet echt iets meer zijn wordt iedereen ongelukkig, zeker wanneer er al behoorlijk wat trauma in je geheugen zit.

Dus nieuwe dingen leren, überhaupt groeien, geraakt en geprikkeld worden.

Sandrine en team Barber we zijn mega trots op jullie. Hiep hiep hoeraaaaa The Barbershop bestaat 1 jaar ✨