We zoeken nieuwe krachten op Lesbos

Kracht

Wij zijn een Nederlandse stichting die gevluchte mensen helpen op het Griekse eiland Lesbos. We werken met een klein team in Amsterdam, een oersterk team op Lesbos, een club van zeven mensen die ons elke week komt ondersteunen op het eiland en tientallen vanuit de kampen.

Wij zijn anders dan de anderen. We zijn geen grote keurige organisatie met cijfertjes en protocollen, vergaderingen en begrotingen. Puur omdat daar ons talent niet ligt en we er niet blijer van worden. Wij zijn goed in kijken en zien, in luisteren en horen, wat er het hardste nodig is en dan schakelen #nietlullenmaarpoetsen

Het hardste nodig is vaak een straaltje licht, een beetje hoop, een glimlach, even uitademen, een schouder, een banaan voor de peuter, warme schoenen voor het zes jarige prinsessen meisje, kraamverband voor de net bevallen vrouw, slingers voor de vader die de tent een beetje wil versieren van zijn jarige vrouw en oh zo veel meer. Simpele dingen die wij makkelijk, als gewone mensen kunnen doen.

Wie

We zoeken mensen die ons hierbij op Lesbos willen helpen. We willen niemand uitsluiten, maar willen na alle ervaring wel heel realistisch zijn. 

We zoeken

Mensen die zichzelf kennen, die zuiver communiceren, die fouten mogen maken van zichzelf, die zichzelf kunnen herpakken. Mensen die zelfstandig werken, maar mega graag samen overleggen en samen denken. Mensen die netjes werken, maar ook de touwen los kunnen gooien en zich over durven geven aan ‘alles komt goed & we doen wat we kunnen’. We zoeken sterke lijven, slimme denkers, liefdevolle mensen, die willen geven, veel! We zoeken mensen die tegen te weinig slaap kunnen, een kattige snauw niet persoonlijk nemen en reageren met een ik hou van jou… Mensen die voor een groep vol passie willen praten en durven te zeggen: “mijn onderlip trilt omdat ik het spannend vind, maar ik doe het toch.” Mensen die zin hebben om met een team vol vertrouwen te knallen, zich kwetsbaar op durven stellen en die hard kunnen lachen, mensen die van dansen houden, ook al zijn ze niet al te best op de dansvloer. 
Knalmensen, grote harten, soepelheid, tanden bloot lachen en hard huilen als het nodig is. 

Gewoon hele fijn mensen…

Geen drama, geen beren op de weg zieners en al helemaal geen mensen die in vakjes en goed en fout denken. Ook geen mensen die een week in bed liggen wanneer Jupiter of Pluto weer eens een keer andersom draaien. Geen mensen die met een zakdoek in een kast kruipen om daar stiekem te gaan zitten huilen.

Mensen die durven te leven, in alle compleetheid, zichzelf durven zijn, ook op stomme dagen en met hun alles en vanuit dat alles aanwezig zijn om andere mensen te helpen die de hulp kei hard nodig hebben. 

Wanneer

Vanaf 1 december sowieso iemand, maar in januari of februari zijn er ook krachten nodig .

Hoelang

3-6 maanden of mogelijk langer.

Wat krijg je ervoor

Heel veel dankbaarheid, liefde, gezelligheid en wijsheid.
Ook een kamer in ons huis, vervoer en je ticket.
En laten we verder bespreken wat je echt nodig hebt aan geld. Dit is geen vetpot, maar we verzorgen je goed. 

Hoe

We werken met filmpjes 2-3 minuten vanaf je telefoon. Geen brieven, neem je moment in het filmpje en mail het direct naar steffi@becausewecarry.org je mag je CV erbij doen als pdf. 

Filmpje

2-3 minuten op je telefoon, lees niet voor, zeg wat je wilt zeggen en wat is blijven hangen van het onderstaande. 

  • Vertel ons wie je bent, je naam, je leeftijd en waar je woont.
  • Wanneer je zou kunnen komen en voor hoelang. 
  • Vertel ons bij wie je geboren bent en met wie je bent opgegroeid. 
  • Wie ben je waarvoor het meeste dankbaar in je leven? (Ff 2 x lezen) 
  • Wat inspireert jou?
  • Waar zit jouw grootste kracht, wat wil je graag leren en wat vind je spannend. 
  • Wat maakt je aan het lachen?
  • Waarom ben jij de kracht die wij nodig hebben? 

Ik hoop dat jullie dit gaan delen, zodat we een mega bereik zullen krijgen en we tofferikken gaan vinden. 

Liefs Steffi