I Carry is geboren

Vanmorgen werd de allereerste I CARRY workshop gegeven door onze vrijwilligers en mam en baby experts Hanne & Eline in de roze container op Moria. 

Gisteren nodigde Lisette en de vrouwen 10 hoogzwangere vrouwen uit van zone 11 & 12. De meest heftige plek op het kamp. En vandaag begonnen we met de eerste workshop ‘dragen’. Hanne deed een rondje registratie, naam, uitgerekende datum en info die handig is om te weten terwijl Eline de kopjes thee inschonk, de warme kruiken uitdeelde en de zachte slippertjes gaf aan de mama’s to be
Het was magisch. De roze container was vol met dikke toeters en de zon brak door. 

Er ontstond al snel een echte groep. Het creëren van een community ~ het samen dragen is van zo’n groots belang. Het vinden van zusterschap en elkaar vanuit die veiligheid (ten tijden van totale onzekerheid en angst) kunnen helpen maakt in dragen, baren, voeden en verzorgen voor deze vrouwen het verschil. De vrouwen stelden elkaar intieme vragen, er werd gelachen en er was zachte professionele steun en aandacht vanuit ons voor een ieder. Eindelijk even uit de fighters- mode en eindelijk even durven te ontspannen in een veilige ruimte. Even aandacht voor henzelf en hun baby. 

Druiven, dadels, manderijntjes & amandelen gingen rond en de warme kruidige thee werd telkens bijgeschonken. 

Op Kara Tepe was het kerstfeest te lief. Met lichtjes en een echte kerstman, die kiekjes delen we morgen. De situatie blijft ruk, maar verschil maken blijft alles! 

Dank jullie allemaal wel voor alle steun en hulp. Het is ons samen gelukt.
Deze zwangere vrouwen hebben het extreem pittig, maar we doen wat we kunnen om hen en hun kleintjes te ondersteunen. 

Samen volle kracht vooruit ❤️🌲 Wij wensen jullie allemaal licht, ruimte en liefde. 

Liefs Because We Carry