Groot verschil voor de kleinsten

In de maand december krijgen wij altijd veel meer donaties dan in andere maanden. Dat is een supermooi iets omdat deze maand in onze westerse cultuur de meest donkere maand van het jaar is, waarin we samen lichtjes aansteken om haar iets op te lichten. 

Dat hebben jullie gedaan, ook op LEBSOS. We hebben ongeveer 25.000 euro gedoneerd gekregen, van 10tjes van lieve moeders, 50 euro donaties van toffe mensen, 100 euro van clubjes of mensen die het konden missen en nog hogere bedragen van stichtingen, bedrijven en zelfs ook van particulieren. Verschil in bedragen is onbelangrijk, het geven van wat je kunt missen is superfijn en nodig. 

Wij zetten dat meteen om in hulp. 
We hebben met elkaar 500 kinderwagens gekocht. De eerste 120 wagens zijn in de eerste dagen van het nieuwe jaar uitgedeeld, de volgende 180 wagens gaan we de komende twee weken uitdelen en we hebben de laatste 200 wagens net weer lokaal ingekocht. 

We verbreken wereldrecords in het langs de weg in elkaar zetten van de wagens. 30 seconde HOPPA. Hoe gaan we te werk? We rijden einde dag langs de weg van Moria, zoeken moeders en/ of vaders die alleen lopen met baby’s tot 3 jaar. Zetten onze auto aan de kant, klappen de wagen uit, geven een slaapzak erbij en een handkus en springen weer in de auto, op zoek naar de volgende. 

We hebben ook 30 wagens op Moria uitgedeeld in de sectie van de alleen reizende moeders en 25 wagens waren er hoog nodig op Kara Tepe.

Dit is de enige manier hoe we de kleintjes het beste kunnen bereiken in de mensenmassa van ruim 20.000 mensen.

Een mooi moment om stil te staan bij de kracht die we hebben. We zien het verschil in het veld. Overal rijden nu kleintjes. 
De babydragers worden ook groots ingezameld in Nederland en gaan rond de 18e van deze maand via de post naar Lesbos. Daar zullen we de allerkleinsten in gaan dragen.
(De wagens zijn voor kindjes van 6 maanden tot 36 maanden) 

Dank jullie wel voor de enorm fijne en nodige donaties. Elke euro helpt.
Samen maken we verschil. Wil je je drager nog doneren dan kan dat tot zaterdag 18 januari check hier de inzameladressen en de regels: Gezocht babydragers en geld voor kinderwagens.

Alle liefs van ons ❤️