Net bevallen vrouwen hebben geen kleding

Wij hebben vrouwen hulp nodig.
Denkers, voelers en schakelaars. Vrouwen met een netwerk, die van het Bam Bam schakelen zijn.

Er worden op Lesbos ongeveer 120 baby’s op de vlucht geboren. Deze vrouwen bevallen ‘hopelijk’ in het ziekenhuis, alles beter dan in het kamp. 

Gister was er bij een van onze workshops in de I Carry container (Dragen, Baren, Voeden en Zorgen) een dame hoogzwanger en vandaag bij ons bezoekje aan het ziekenhuis lag ze daar ineens in een bed, net bevallen. 

Ze had alleen een onderbroek aan. De rest was vies geworden tijdens de bevalling en er is van alles te weinig in het ziekenhuis.

Luister, wij gaan deze vrouw echt never nooit in haar slip terug naar het kamp laten gaan. 
We brengen al 2 x per week een propvolle auto naar het ziekenhuis, met kraamverband, grote slips, pampers, huid olie, hydrofiel luiers en de kraam I Carry tassen (gevuld met basic needs voor mam en baby).

De verpleegster trok onze Celine aan de mouw “Dit gebeurt vaker” zei ze, te erg toch “We hebben niks wat de net bevallen vrouwen aan kunnen…

Dit geeft je toch de rillingen over je rug? 
Wat kunnen wij doen? 
Misschien ken je iemand in de pyjama branche, kun je merken taggen, aanschrijven, misschien samen een actie op poten zetten. Samen weer inzamelen? 
Maar we kunnen geen mix vuilniszakken aannemen of überhaupt gewoon kleding. Daar hebben we geen tijd voor en is veel te groot. Dus een slim plan bedenken als we dit willen gaan doen.

P.s. mail of contact ons niet voor zakken kleding van je zolder of uit je kelder, we hebben de ruimte niet en de kracht niet om alles te sorteren, wassen etc

Een slim plan is welkom. 
Als je net bevallen bent wil je je veilig voelen. Naakt wordt dat erg moeilijk. Deze vrouwen hebben onze hulp nodig. 

Denk mee…

Dank ❤️