vader met kindje op de rug

9371 Mensen op de vlucht hebben tot nu toe een tent gekregen in het nieuwe kamp dat RIC Lesvos heet. Met het weinige dat ze uit de brand hebben kunnen redden richten ze hun tent weer een beetje in. Vrouwen doen de was. Mannen maken met stenen een piepklein stoepje voor het tentdoek. Langzaamaan komt er weer een klein beetje rust.

Want daar gaan ze weer. De schouders er weer onder. Opnieuw beginnen. Alsof het gewoon is; weer, opnieuw beginnen.
Na zoveel ellende niet verbitterd raken, dat raakt ons. Je neus in de wind steken en met opgeheven hoofd en open blik het leven weer bij de horens pakken. Zouden wij dat kunnen?

Wat een levenskracht. Veerkracht. Menselijkheid is leading, in dit enorme stoffige, winderige, bloedhete tentenkamp waar we er samen voor staan dat het dag voor dag beter wordt. Deze mensen… zij zijn wij. En soms nog veel meer dan dat.
#zijzijnwij

MET OPGEHEVEN HOOFD EN OPEN BLIK9371 Mensen op de vlucht hebben tot nu toe een tent gekregen in het nieuwe kamp dat…

Posted by Because We Carry on Tuesday, September 22, 2020