roze slaapzak

! Deze actie is afgelopen! We kunnen geen slaapzakken meer aannemen, de inzamelaars ook niet, de kaart is offline !

// Alle berichten over deze slaapzak inzamelingsactie
DAAR GAAN WE
WE HADDEN NOG WAT BELOOFD
ONZE EERSTE DISTRIBUTIE IN HET GROTE KAMP
IETS MET 15.000 SLAAPZAKKEN
14.550 SLAAPZAKKEN ZIJN TOEGEZEGD
WE GAAN EXTREEM HARD
SLAAPZAKKEN ~ LESBOS
VEELGESTELDE VRAGEN SLAAPZAKKEN ACTIE
SLAAPZAKEN GEZOCHT, ALTHANS EERST MEGABEUKERS VAN EEN INZAMELAARS

// UPDATE //
De adressen zijn bekend, zie: SLAAPZAKKEN ~ LESBOS
En voor vragen check onze VEEL GESTELDE VRAGEN SLAAPZAKKEN ACTIE
//

Na goed denken en rondvragen is het de slaapzak die nu op Lesbos alle verschil maakt. 13.000 mensen slapen na de brand van eerder deze week nu massaal langs de weg onder de blote hemel.
Geen tijd te verliezen, dus tijd voor een hele strakke inzameling waarvoor we de hulp van iedereen nodig hebben- maar eerst van 24 inzamelaars die bereid zijn echt te gaan rocken.

DUS
Op een slaapzak kun je overdag zacht zitten (asfalt dagen lang is echt hard), je kunt ‘m omslaan bij gure wind, het is lekker zacht om je kind op te verschonen, maar vooral extreem nodig in de nacht. Want niemand heeft een bed…
Gelukkig is de temperatuur op het eiland nu nog best te doen, maar het gaat snel afkoelen. Met een maandje is het ’s nachts echt koud. En de nachten zijn nu al fris buiten.

Daarom gaan we voor kwalitatief hele goede slaapzakken. Thermo-slaapzakken, liefst nog met zo’n capuchon ook. Zo goed als- of: helemaal nieuw, altijd fris en brandschoon. Opgerold, met een stevige roze touw of strik eromheen. Verder niks eromheen, echt geen hoes of plastic zak.
In totaal willen we er 15.000 hebben. Alleen de beste ❤️ daar moeten we op vertrouwen.

ZO GAAN WE DIT SNEL DOEN
Per provincie vragen we twee losstaande inzamelaars om deze megaklus te klaren.
In maar een paar dagen tijd gaat een inzamelaar 650 slaapzakken uit je regio inzamelen. 650, niet minder en please niet meer ivm transportruimte.
Wees creatief; regel het buurthuis om de hoek of een zaaltje bij je favoriete lunchtentje om ze eventjes op te slaan- wel belangrijk dat mensen daar de komende week ook overdag langs kunnen om hun slaapzak te droppen. Een BWC poster mailen we je, ben je goed zichtbaar.

De inzamelaars zetten we op een kaart op onze social media, zodat iedereen die een slaapzak wil doneren je goed weet te vinden. Let op: je adres/telefoonnummer en email komen dan dus wel eventjes online… na de actie halen we alle info er natuurlijk weer van af. We moeten snel zijn, elke nacht dat mensen buiten liggen is er eentje teveel.

PLANNING
Maandag, dinsdag en woensdag gaan we los met elkaar, dan zamelen we alle slaapzakken in. Donderdag laden de inzamelaars hun busje vol met die enorme lading en rijden alle slaapzakken naar onze loods (centraal in NL gelegen), zodat ze de dag erna naar Lesbos toe kunnen. Zoooooo he, dat is me even een snelkookpan-plan he.
Ja, we schakelen supersnel, we moeten wel: de nood is zo hoog.

AANMELDEN
Schrijf in de comments je provincie, woonplaats, en mailadres, als jij een van die 24 inzamelaars wil zijn, te gek echt wanneer jij ja zegt op de verantwoordelijkheid van 650 slaapzakken regelen. Wij gaan helpen met ons netwerk. Duh!!! Maar weet dat dit echt buffelen wordt. Klotsende oksels en mogelijke stress. Maar hoe lekker om die onmacht om te zetten in daadkracht.

Zodra we een goede verdeling hebben zetten we alle adressen online, en weet je waar jij in je buurt je slaapzak kunt afleveren.
Daar gaan we. Samen sterk. Samen gaan we het gewoon sjeffen.

De vraag is groot dit keer. Maar we gaan samen proberen dit voor elkaar te krijgen.
Wij zijn bezig met een vliegtuig, want via de grond gaat te lang duren en de Ferry’s gaan onbetrouwbaar.
Klimaatdingetje, yes…. maar soms moet je keuzes maken.

Lichtelijk gespannen, there we go!

Because We Carry

SLAAPZAKKEN GEZOCHT, ALTHANS EERST MEGA BEUKERS VAN EEN INZAMELAARSNa goed denken en rondvragen is het de slaapzak die…

Posted by Because We Carry on Friday, September 11, 2020