Ik heb nog slaapzakken, maar ik zie geen inzamelpunten meer op de kaart, wat nu?

! Deze actie is afgelopen! We kunnen geen slaapzakken meer aannemen, de inzamelaars ook niet, de kaart is offline !

// Alle berichten over deze slaapzak inzamelingsactie
DAAR GAAN WE
WE HADDEN NOG WAT BELOOFD
ONZE EERSTE DISTRIBUTIE IN HET GROTE KAMP
IETS MET 15.000 SLAAPZAKKEN
14.550 SLAAPZAKKEN ZIJN TOEGEZEGD
WE GAAN EXTREEM HARD
SLAAPZAKKEN ~ LESBOS
VEELGESTELDE VRAGEN SLAAPZAKKEN ACTIE
SLAAPZAKEN GEZOCHT, ALTHANS EERST MEGABEUKERS VAN EEN INZAMELAARS

Onze actie is met extreem veel daadkracht en liefde in 24 uur al bijna geslaagd. We vragen jullie nu om:
A. te stoppen met nog meer slaapzakken in te zamelen en
B. wanneer die officiële inzamelaars aangeven dat ze vol zijn, de slaapzakken even in een schuurtje van de buren, op zolder of in de kelder te stallen.

We laten jullie niet voor eeuwig met die slaapzakken zitten, geen zorgen, maar we moeten wel even een plannetje op poten gaan zetten zodat ook deze warme, zachte slaapzakken naar gevluchte mensen elders in Griekenland gaan.

Waarom staat het inzameladres bij mij in de buurt niet meer op de kaart?

Omdat we aan een Max hoeveelheid zitten qua transport hebben wij met de inzamelaars afgesproken dat we hen ‘sluiten’ ~ en van de kaart halen bij 650 slaapzakken.

Bizar dit, hoe lief en daadkrachtig jullie allemaal zijn. En we willen natuurlijk het liefste 100.000 slaapzakken inzamelen- maar nu is dat even echt niet handig. We kunnen ze niet transporteren, we kunnen ze niet uitdelen. Dus we moeten echt even heel helder zijn, en ons echt aan de 650 per inzamelpunt houden.
Mega belangrijk: check de kaart voordat je op pad gaat. We updaten de kaart continu, en halen de adressen eraf als ze de 650 hebben gehaald.

Tot welke temperatuur moet een slaapzak geschikt zijn?

De winter staat voor de deur, een slaapzak die je echt heel warm houdt is essentieel. Thermo, tot -5 °C is echt heerlijk, liefst nog met zo’n capuchon. 

Waarom nieuw, of bijna nieuw?

Wij willen graag het beste geven, daarom zamelen we alleen SUPER slaapzakken in. Fris en brandschoon, geen gaatjes, kapotte rits of ouwe meuk.

Maar is dan niet alles beter dan niets?

Wij vinden van niet. Als je nagaat hoeveel energie er gestoken wordt in inzamelen, vervoer en uitdelen, dan wil je geen ‘net niet’ meenemen. Het uitdelen van spullen is beste een lastige, zeker aan heel veel mensen, en kost veel tijd. Er is dan geen tijd uit te zoeken. We willen iedereen een zeer goede, frisse en warme slaapzak, een SUPER slaapzak, kunnen geven. 

Wat misschien helpt: stel je voor dat je buiten moet slapen en slechts 1 slaapzak krijgt. Dan hoop je toch dat dit een goede is, want daar zul je het dan mee moeten doen. 

Waarom mag er geen zakje omheen maar een lint?

We zamelen de slaapzakken opgerold in, met een stevige roze touw of strik eromheen. Dus verder niks eromheen, echt geen hoes of plastic zak. Op die manier zijn alle slaapzakken hetzelfde en makkelijk uit te delen.

Waarom vragen jullie niet om geld zodat jullie lokaal kunnen inkopen?

Lokaal inkopen doen we heel graag en vaak. Maar in dit geval willen we snel schakelen,  elke nacht dat mensen onbeschermd buiten liggen is er eentje teveel. Daarnaast geloven we in de kracht van samen inzamelen waarbij we onmacht omzet in daadkracht.

Tot wanneer kan ik een slaapzak inleveren?

Alléén deze maandag, dinsdag en woensdag. Dus 14, 15 en 16 september. Op donderdag 17 september sorteren we op ons centrale inleverpunt. 

Ben ik wel of niet een inzamelpunt?

Alleen als je van ons rechtstreeks gehoord hebt dat je een inzamelpunt bent. Omdat dit een spoedactie is, proberen we het retestrak te organiseren en hebben we gekozen voor slechts een paar inzamelpunten die elk maximaal 650 (dus echt niet meer) slaapzakken inzamelen en naar ons centrale verzamelpunt brengen. 

Zamelen jullie ook babys- of kinderslaapzakken in?

Op dit moment niet, we hebben ervoor gekozen om nu één product, slaapzakken voor volwassenen, in te zamelen.

Ik heb geen slaapzak, hebben jullie er wat aan als ik geld overmaak?

Zeker, we hebben er nu voor gekozen om slaapzakken in te zamelen, maar er is natuurlijk heel veel meer nodig. We delen dagelijks CarryBags, bananen, luiers e.d. uit. Deze spullen kopen we lokaal in. Ook kopen we 15.000 thermomatjes in bij een groothandel.

Elke bijdrage is dus heel welkom! Hier vind je informatie over doneren…

Ik heb ook nog een paar dozen winterkleding, mag ik die ook brengen?

Hoe goedbedoeld ook, nee! Het uitzoeken, vervoeren en uitdelen van goederen kost veel mankracht en geld. Gezien de noodtoestand kiezen we nu alleen voor slaapzakken. Wellicht doen we later weer een kledinginzameling, maar nu niet.