moeder is net bevallen van een kindje

Dat is ons gelukt. Dit is zo mega mega fijn. Want deze pakketjes voor mam en kindje zijn zo hard nodig. Elke maand bevallen er in het locale ziekenhuis op Lesbos zo’n honderd moeders. Velen van hen gaan drie dagen na de bevalling met hun hummel in hun armen terug naar de keiharde realiteit van het kamp. Geen warm water, geen zacht bed, geen kraamhulp en ga zo maar even door met het lijstje van alles dat er niet is.

We hebben met jullie samen weer kledingpakketjes gemaakt. Rompertjes, sokjes, mutsjes, hydrofieldoeken en de hele rambam. De pakketten gaan in de Carry Bags, de tassen gevuld met alles wat moeder en kleintje nodig hebben. Deze tassen geven we twee keer per week aan de moeders in het ziekenhuis. We vullen de tassen aan met zorgproducten, zoals luiers, kraamverband, een speentje, wasgel, olie, etc. en er komt een lekker warm huispak in voor moeders (hebben we nog van de vorige inzameling) ❤

We wilden voldoende kledingpakketten voor 24 maanden, zodat we even door kunnen! Dank jullie wel voor alle onwijs gave hulp. Zo super belangrijk dit. Moeder zien, een arm om haar heen, wat fijne spulletjes en echte basic needs, zo nodig, zo normaal en voor haar zo bijzonder.

Dank jullie allemaal! De vrachtwagen is onderweg naar Lesbos.

Liefs