meisje voor een beschilderde muur

PIKPA

Een plek waar niet veel, maar wel heel bijzondere mensen al jaren in alle respect en liefde worden opgevangen.
Wij kwamen er in 2015 graag. Toen we elke dag duizenden mensen eten gaven en ze bij Pikpa heerlijke linzen met veel groenten maakten dat we zo hoppa konden ophalen.
De Griekse overheid wil deze bijzondere plek sluiten en dat is niet okay.

Ze vangen bij Pikpa de meest kwetsbaren op. Net zoals op Kara Tepe~ waar het verhaal over rond gaat dat ze dat ook dreigen te sluiten.
De mensen die ziek zijn, hoogzwanger, net bevallen, mensen die een been missen of echt andere aandacht nodig hebben.
Dit soort ‘kleinere’ opvangplekken zijn in hun kracht groots.
We brengen morgen weer twee kinderwagens naar net bevallen vrouwen op Pikpa. En wat zou het fijn zijn wanneer ze mocht blijven bestaan.

En Kara Tepe sluiten, daar kunnen we nog even niet bij. We doen net of we dat bericht niet gehoord hebben. Tis ook nog niet echt bevestigd. Dus… Wij mogen onze kop ook best 1 x in het zand steken. We bikkelen daar door, in goed vertrouwen. We hebben net een mega fantastische Chai gebouwd. Waaruit we heerlijke warme thee serveren. En waar praatjes gemaakt worden.
Onze keuken is net af en is waanzinnig. Zoveel hebben we in Kara Tepe geïnvesteerd. Ze draait zo goed. Zo liefdevol in alle respect. Het ontbijt en onze Barbershop geven de mensen dagelijks zoveel.

We gaan door. Of het een roddel is of echt gaat gebeuren, we zullen het zien.
We hopen dat Kara Tepe en Pikpa mogen blijven. De meest kwetsbaren verdienen heel veel liefde en zorg. Al vinden wij natuurlijk dat allen die gevlucht zijn voor oorlog en geweld, kwetsbaar zijn, en allemaal veel liefde en zorg nodig hebben.

Het nieuwe kamp is nog niet geschikt voor zieken, hele ouderen en net bevallen mama’s. Voor hen die extra zorg nodig hebben.

We hopen dat deze fijne plekken blijven bestaan. En wij blijven ons groots inzetten op Kara Tepe totdat de dag komt, en hopelijk komt ze niet.

#SaveKaraTepe & #SavePikpa
❤️