oproep voor een Carry Bag

// UPDATE //
De adressen zijn bekend, zie: DE INZAMELADRESSEN VOOR DE CARRY BAGS
//

Op Lesbos worden in het ziekenhuis van Mytilini per maand ongeveer 80 tot 100 kinderen geboren. Elke dag stappen er lokale en gevluchte vrouwen zwaar puffend en kreunend het hospital binnen want elke dag worden er kleintjes geboren. De kraamkamer van de moeders uit het kamp heeft bijna altijd zeven bedden die gevuld zijn. Wat fijn is, dat iedereen drie dagen mag blijven na de bevalling. Even tijd voor zacht liggen, warmte, zusterschap en een wc en douche dichtbij. Daarna gaan de vrouwen met hun kersverse kleintje onder hun arm terug naar het kamp. En wanneer ik dat schrijf reageert mijn hele lijf. Ik ben moeder van twee peuters. Ik ken de extreem kwetsbare periode die na de bevalling volgt. Het lijf dat beurs en moe is, het bloed, de vaagheid van het brein en het bijna zweven van je zijn. En toch de realiteit van je kleintje, zo fragiel, zo kwetsbaar, zo sterk en zo van jou. De fase waarin jij en je kindje iets losser van elkaar komen te staan, na 9 maanden veilig in elkaar verwikkeld te zijn geweest is zo intens. Waar je kindje eerst nog veilig geborgen zat, geeft dit nu, ineens buiten je, zo’n groot verantwoordelijksgevoel. Je wilt het als kersverse moeder zo graag allemaal extreem goed doen.
Maar wat moet je wanneer je je kindje niet het beste kunt geven, puur omdat je de middelen niet hebt. Dan hoop je dat Celine aan je bed verschijnt. Een lieve zachte vrouw, die je aankijkt, je aait, je zegt dat je fantastisch bent en dat je het geweldig hebt gedaan. Celine geeft je een tas en in die tas zit alles wat je nodig hebt. Alles wat je zo graag weken geleden al wilde verzamelen. Toen je nesteldrang zich meldde en je nog niks had om in te pakken. Toen je geen vluchttas kon maken, een bizarre woordkeuze.

Ik weet nog zo goed, dat ik mijn vluchttas wel 30 x heb in- en uitgepakt, toch deze sokjes, toch dat dekentje, even ruiken, toch nog even wassen. Och mijn lieve vrouw, dat jij geen uiting kon geven aan die oer-moeder-behoefte dat lijkt mij zo onrustig. Geen idee waar je zo je kleintje veilig gaat laten slapen, geen idee wat je hem of haar gaat aantrekken en hoe je je frommeltje warm gaat houden. Maar gelukkig staat nu Celine voor je, met een tas waar alles in zit wat je nodig hebt. Je zou denken dat het fijner is wanneer we die tas aan je geven, wanneer je in die nesteldrangperiode zit. Maar dat systeem hebben we nog niet. Dus kiezen we ervoor om dit te doen in het ziekenhuis. Ook is het belangrijk om te weten dat deze tas nationaliteiten overstijgt, deze tas is voor iedereen die hem nodig heeft. Dus ook voor de lokale moeders en hun kleintjes.

WAT ZIT ER IN EEN TAS?
De tas bestaat uit twee delen. Een zorgpakket dat we veelal lokaal inkopen. Kraamverband, bodylotion, luiers, een speentje, billendoekjes, billencreme en baby wasgel. En een kledingpakket voor mama en baby. Het mamapakket hebben we nog voldoende op Lesbos, dat zijn die huispakken (paar acties terug) maar onze baby kleding pakketten zijn bijna op. Dus gaan we dat samen weer inzamelen.

HOE MAAK JE ZO’N BABY PAKKET?
Alles is helemaal schoon en fris, we geven het beste weg. Geen vlekjes, rulletjes, of rafeltjes. Dit is het moment dat we de moeder in al haar waardigheid even kunnen zien. En van het beste weggeven wordt ook jij heel gelukkig neem dat van ons aan.
Alles wat je in het pakketje stopt is gemaakt van natuurlijke stoffen. Katoen, wol of zijde. Geen polyester of andere chemische stof.
En alles is in maat 50-56 en daarmee voor de allerkleinsten. Je doet er verder niks bij. De verzorgingsproducten voegen wij toe voordat we alles in een tas doen!

🧵🎗🎀
3 rompers met lange mouwen
3 broekjes met lange pijpen
3 paar sokjes
3 vestjes, truitjes met lange mouwen
3 mutsjes
1 paar slofjes
1 knuffeltje
1 dekentje
3 hydrofieldoeken

Je maakt er een liefdevol pakketje van door het netjes op elkaar te leggen en met de derde hydrofieldoek pak je het in. Met een knoopje strak en compact. Je kies ervoor om een pakketje te maken voor een meisje, een jongen of voor beide.
Voor een meisje knoop je een roze touwtje om knoop van de hydrofiel doek, bij een jongen blauw en bij neutraal knoop je geel. Dit laatste is extreem belangrijk zo weten wij heel makkelijk wat voor wie is.

Voor nu, zoeken wij 24 mensen die deze pakketjes voor ons willen inzamelen. 2 per provincie ❤ Zij nemen maximaal 100 pakketjes aan. Dat betekent dat je ruimte moet hebben voor ongeveer 20 verhuisdozen en dat je hulp vraagt aan familie en/of vrienden om alle pakketjes na te lopen.
Het is best een klus. Maar wel een extreem dankbare.
Je adres zal in een google maps kaart komen, zolang als de actie duurt.

INZAMELAAR WORDEN
Zet dan hieronder in de: JA, ik wil, je naam, je email adres en je provincie. Dan gaat Pleun 24 van jullie mailen morgen.

WANNEER
We starten de inzamelingsactie actie vrijdag 9 oktober. Dan zullen de adressen online verschijnen en nemen we de tijd tot 16 oktober waarna de inzamelaars het 19 oktober naar ons warehouse komen brengen. Let op, alles zit dan in een standaard verhuisdoos netjes verpakt.

EN
We zamelen dus 2400 Carry Bag pakketten in, dus let even op met mega-tussen-inzamelaar worden.
En: de inzamelaars nemen alleen complete pakketten aan.
En….. much love lieve allemaal. Daar gaan we weer.

Kus

WE GAAN INZAMELEN VOOR DE ALLERKLEINSTEN VAN LESBOS ~ INZAMELAARS GEZOCHTOp Lesbos worden in het ziekenhuis van…

Posted by Because We Carry on Wednesday, October 7, 2020