de Chai op Kara Tepe

Wat is dat eigenlijk? Het is voor ons liefde, waardigheid, schoonheid, gelijkheid en respect. Elkaar zien en horen. Samen naast elkaar staan in alle gelijkwaardigheid.
Menselijkheid ~ humaan…het lijkt zo gewoon, het voelt zo normaal. Maar op Lesbos in de kampen is het vaak ver te zoeken. 
En dat is oneerlijk. Want deze mensen zijn evenveel mens als alle andere mensen. Dat is het allerbelangrijkste om te beseffen, (voelt voor ons een beetje gek dat überhaupt uit te schrijven, maar tis nodig). Er is 1 categorie mens. 

Dat zijn wij allemaal ~ wereldbewoners.
Zodra wij de kans zien en krijgen bouwen wij schoonheid. Hoge kwaliteit. Want schoonheid verwonderd, ze geeft hoop. Ze geeft waardigheid en juist wanneer het shit is, is zij een sprankje, een stipje aan de horizon. 

Op Kara Tepe bouwen wij al jaren het mooiste. Creëren wij in alle ruimte dat waar wij voor staan. 
Zo hebben we de afgelopen maanden een Chai gebouwd. Een plek voor de community voor praatjes, samenkomen en een lekker bakkie thee.
Echte lekkere thee geserveerd door een thee experts. 

We hebben natuurlijk gehoord dat Kara Tepe misschien gaat sluiten. Als dat zo is, zullen we kijken waar ruimte is om in liefde voor haar te strijden. Zonder onszelf te verliezen in boosheid en verdriet. Wat we echt wel zullen voelen, als ze dicht gaat. Maar door die onmacht om te zetten in waar wel kansen zijn om weer te bewegen. Dat is niet opgeven, zeker niet, absoluut niet. 
Kara Tepe is de fijnste opvang van Europa. En dat hebben we samen met velen gedaan. Ze is waardevol, mensenlijk, veilig en gezellig. Ze is een community. Ze is zeer dierbaar. 

En wij blijven alle positieve kracht in haar stoppen. Omdat ze ons dierbaar is. En wij geloven in positieve kracht. 
Van het weekend vierden wij groots dat de Chai open is. 

Dank Rosa voor je onwijze daadkracht. Je secure zorg en je vastberadenheid. Je bent er eentje ❤️.

Wij leven zoveel als kan in het nu, ook nu 🏄🏼‍♀️
We hopen op meer kansen, meer ruimte zodat we steeds meer menselijkheid kunnen brengen. Samen met de community zijn we beresterk. 

Liefs vanaf Lesbos