slaapzakken uitdelen

Toen er twee weken geleden tijdens de community meeting werd gezegd dat het koud is in de nacht en men extra dekens en slaapzakken nodig heeft, waren wij zo dankbaar voor al die slaapzakken die we nog ‘over’ hadden voor een extra ronde. 
We hebben voor vijfduizend euro extra slaapzakken gekocht bij de kampeerwinkel op Lesbos en hadden zo genoeg voor weer een ronde. 
Er zijn veel meetings in het kamp, natuurlijk moet je communiceren. Juist… maar wij zijn zo van #nietlullenmaarpoetsen. Ja samen, Ja in overleg, ja. Maar wat wij veel horen tijdens meetings is dat mensen en organisaties keer op keer delen wat ze hebben gedaan. Weekly updates… Ook dat is nodig, maar dat zou ook via de mail kunnen. Wij horen liever wat er nodig is. En wie dat kan fixen en hoe we dat kunnen doen. Minder zenden, meer verbinding. We moeten toch echt samen de mensen zoveel mogelijk helpen, en dat doen we het beste wanneer we kijken naar uitdagingen, problemen en needs en dan aan de slag gaan. 

Onze favoriete en ook meest confronterende meeting is daarom ook de CWC meeting. Waarin de community voornamelijk aan geeft waar de nood is, wat er nodig is en ideeën vanuit de bewoners deelt. In deze meeting zit zoveel. Elke community stuurt haar woordvoerder. Zo zit de meneer uit Congo, naast de man uit Syrie, die weer naast de Afghaanse iets oudere heer zit. En wat Grieken erbij, een aantal NGO’s en onze Lies in haar panterlegging met bergschoenen. Wel viel ons op dat er alleen maar mannen zijn tijdens de CWC meeting. Toen we dat aangaven zeiden ze allemaal ja, we moeten ook vrouwelijke woordvoerders hebben. Yes… Ons vrouwenteam is inmiddels zo groot en sterk. Wegens de lockdown kunnen onze teams alleen in de warehouses werken en doen wij het werk samen met ons vrouwenteam.
Liefs