We praten veel de afgelopen dagen, heel veel. We bezoeken alle tenten, gaan het hele kamp door, op zoek naar zwangere en pas bevallen vrouwen. Hebben we ze allemaal in het vizier? Hoe gaat het met de vrouwen die we eerder bezochten? Wat zijn hun zorgen, waar lopen ze tegenaan, maar ook: gewoon de tijd nemen om even te kletsen.

Met deze deze vrouwen op de foto die 7 en 8 maanden zwanger zijn, zitten we buiten in een cirkeltje voor hun tent. Het is koud, we hebben thee meegenomen en praten echt over vanalles: hoe het nu is in het land dat ze moesten verlaten, hoe ze zich voelen in deze laatste maanden voor hun kindje wordt geboren, waar we ze nu het meeste mee helpen…

En we lachen en we kijken elkaar in de ogen en we voelen samen en ja we praten- maar boven alles luisteren we. Echt, aandachtig, met heel ons hart: luisteren. Om deze vrouwen te laten weten: we zien je, we horen je. En wat jij zegt betekent de wereld voor ons. W

e hopen snel een eigen plek te hebben, waar we deze vrouwen en hun kleintjes in alle warmte kunnen ontvangen.

Liefs, BWC