Deze foto is niet van ons, maar gevonden online. Ik denk, aan de kleur van het water te zien, ook niet dat het om Lesbos gaat, maar het maakt niet uit. Alle kinderen op Lesbos hebben op open water ook op een rubberen boot gezeten en zijn ook op een of andere manier hopelijk aan land gekomen. Via een treintje van vreemde handen, of overgetild op een grote boot zoals hier.

Nog steeds is het aantal kinderen op Lesbos rond de 30 %. Veel van hen zijn klein. Een aantal zat op de boot nog in de buik van moeder en is hier op Lesbos geboren.

Er zijn kinderwagens nodig. We hebben nu 80 kinderwagens besteld omdat ze accuut nodig zijn, maar er zijn er veel meer nodig. Van kinderwagens kun je er niet genoeg hebben. En kopen is echt mega duur. We willen daarom bij jullie checken, hebben jullie kinderwagens en buggy’s die jullie zouden willen doneren? En zij die dat niet hebben, zouden die financieel willen steunen met die 80 die we nu gekocht hebben? Daar kunnen we morgen een post met tikkie voor maken. We gaan dan, als jullie hieronder massaal aangeven dat dat gaat lukken, weer een strakke inzameling op poten zetten. Met inzamelaars enzo. Daar moeten we eerst een structuur weer voor opzetten en de loods regelen en transport.

Dit is echt een incheck berichtje.Waarin je laat weten of je er eentje hebt liggen en of je mee zou willen doen. Als we denken het te kunnen gaan doen gaan we een plannetje smeden en komen we snel bij jullie terug. We weten allemaal dat kinderen recht hebben op heel veel meer dan ze in het kamp krijgen. Maar wij zoeken altijd dingen die we zelf kunnen doen, kunnen fixen met elkaar. Doe een vinkje ✅✔️ of yes of ja of jooo heb ik. Voor een volle vrachtwagen hebben we wel honderden kinderwagens nodig. En stel dat we meerder vrachtwagens kunnen vullen dan kunnen we ze naar Athene, Samos, Chios en Kos rijden.

Liefs

❤️
🤜🏽