Ok ok ok ok there we go. We gaan kinderwagens inzamelen voor gevluchte ouders en kinderen op Lesbos. Die zijn keihard nodig. Voordat we deze mega actie starten hebben we eerst door het hele land 12 inzamelaars nodig. Daarna is de volgende stap dat we samen kinderwagens gaan inzamelen. De inzamelaars zijn degenen waar de kinderwagens naar toe kunnen worden gebracht. Dit gaat allemaal georganiseerd ❤️ we hebben 6 jaar ervaring en hebben samen enorm veel NEEDS ingezameld.

INZAMELAAR Let op, een kinderwagen of buggy is best groot.Dus wil je inzamelaar worden dan moet je echt ruimte hebben. Zou zo maar kunnen dat je 5-7 dagen met alle wagens zit voordat je ze naar ons kunt komen brengen.

HOEVEEL INZAMELAARSWe zoeken 12 inzamelaars. In elke provincie 1. En wij zullen dan met drie weken zelf ook een inzamelpunt zijn in onze loods in Weesp. Zodat je ook bij ons langs kunt komen met je kinderwagen. Die dag gaan we overleggen. Stap voor stap.

STRUCTUUR We gaan strikte regels maken samen, zodat we structuur hebben. Daarover later meer. Komt neer op: alle delen bij elkaar, tip top kinderwagens totaal compleet en heel, en een voorwaarde is dat ze een zonneklep hebben. We gaan ivm Corona twee dagen het huis/ loods/ winkel van de inzamelaar openstellen voor afgifte van kinderwagens. We zamelen niks anders in. Geen maxicosy’s geen draagmanden geen babydragers anders wordt het chaos.

VERANTWOORDELIJKHEID Als je inzamelaar wilt zijn, weet dat je adres in een Google map gedeeld wordt en dat je zelf ook het contactpunt bent. Jij gaat zelf een Coronaproof systeem bedenken en gaat zelf keuren wat heel en aan de voorwaarden voldoet en dus naar ons mag om naar Lesbos te gaan. Wij vertrouwen op jou. Want we willen allemaal de ouders en kinderen op Lesbos een hele fijne wagen geven.

BEST EEN KLUS Houd er rekening mee dat je een busje zal moeten huren, een trailer of een aanhanger. Zorg zelf voor een stevig team aan vrijwilligers. Wij gaan met jou mailen over de tijd en datum dat je het langs komt brengen bij ons in Weesp. En we zijn er natuurlijk de komende tijd voor hulp, advies en jullie vragen. We zijn je allemaal mega dankbaar als je ja zegt, je zal je netwerk ‘moeten’ gaan inzetten en tam tam gaan maken. Maar doordat je adres en naam bekent wordt geven we ook ons netwerk aan jou. Het kan overweldigend worden. Niet nu bang worden 😉 dit gaat mega mega tof worden en zo nodig.

HOE? Schrijf in de comments je naam, de naam van je provincie, je stad en je e-mail adres. Please deze volgorde aanhouden dat helpt ons enorm in het snel inzien van logica. We gaan dan namelijk een logische keuze maken. Zodat we inzamelaars verdeeld over heel Nederland hebben. (En misschien wel verder)

WAAR GAAN DE WAGENS NAAR TOE? We gaan eerst voor Lesbos, komen er meer wagens binnen dan voor Athene, en de andere Griekse eilanden. Als we dan over hebben gaan we zoeken waar ze nog meer kinderwagens nodig zijn. We komen dinsdag bij jullie terug met een Google maps.

En een dikke dank je wel voor allen die ‘over’ zijn en een mega dikke dank je wel voor hen inzamelaar worden. We zoeken je uit op ervaring (vele hebben al ervaring met onze inzamelingsacties en op locatie- we moeten overal iemand hebben)

TIJD Zo’n actie duurt meestal 3-4 weken voordat alles op locatie is. Dus ga nog niet als een malle je kinderwagen van zolder halen. Er is tijd. Op Lesbos kunnen we zeker 500 wagens gebruiken. Dat betekent ongeveer 42 wagens per inzamelaar. Heb je dat aantal bereikt mag je ons ook een stop geven,dan halen we je van de kaart. Let’s see.

DONATIES Please ga geen wagens kopen, we hebben gister 16.000 euro opgehaald met het tikkie. Er blijft dus nog 16.000 euro over voor meerdere transporten 80 kinderwagens die we met spoed gekocht hebben en 300 tassen die we klaar maken met nieuwe zwangerschapskleding. Daar hebben we heel graag je hulp bij nodig. We hebben dus echt daar nog donaties voor nodig. Ook dit alles gaat naar hulp voor moeders op Lesbos. Dit is echt een actie van tweedehands super super goede kinderwagens.

Dank dank dank lief fijn trouw netwerk. We gaan aan de bak. Nu wachten op wie onze reddende engel kan zijn als inzamelaar.

IN HET KORT We zoeken inzamelaars die op vaste dagen hun toko openen zodat mensen hun kinderwagen kunnen komen brengen. Waarna op een vast moment de inzamelaar alle wagens naar Weesp komt brengen, waarna wij ze in grote vrachtwagens doen en het naar Griekenland rijden.

Ai ai ai….. mega actie dit. Daar gaat ie ❤️❤️❤️