In het kamp op het Griekse Lesbos verblijven ontzettend veel kinderen. Altijd is 30-40 procent van alle mensen die hier aankomen in rubberen boten kind. Deze kinderen verblijven in tenten in het grote kamp. Er is voor hen geen school, geen speeltuin en toch zien we ze overal spelen. Want dat is de kracht van kinderen.

Ouders doen hun uiterste best om het zo goed mogelijk voor hun kinderen te maken.Maar veel ligt door omstandigheden buiten hun macht. Het kamp is groot, eten halen, boodschappen doen, naar de wc’s, douchen en naar de dokter het is allemaal even lopen. Hoe moet dat als je kleintjes hebt. Hen tillen is echt loodzwaar. De kleinsten geven wij babydragers, maar iets grotere kinderen tillen is echt een klus. Zeker in de hete zomer en in de koude winters.

HOEVEEL Onze focus is moeders, vaders en hun kinderen helpen. Daar hebben we progamma’s voor waaronder een van onze grootste talenten: inzamelen in Nederland en uitdelen op Lesbos. Dat wat er nodig is. En dat zijn nu kinderwagens. We willen 750 kinderwagens en buggy’s inzamelen. Zo hebben we voor een tijdje genoeg voor sowieso op Lesbos, misschien Athene en de andere eilanden.

JOUW HULP NODIG Daar hebben we jou voor nodig! Heb jij een kinderwagen of buggy, die goed is, compleet, schoon en in superstaat. Haal hem dan van zolder of uit de schuur en zet hem klaar. Morgen volgt de kaart met 24 inzamelaars door heel Nederland. Zo is er altijd een inzamelpunt bij jou in de buurt.Je gaat dan op zoek naar een inzamelaar en mailt dat je graag een wagen langs wilt brengen. Je maakt een afspraak en je brengt je kinderwagen bij ze inzamelaar bij jou in de buurt langs.

REGELS EN PLANNING Morgen volgt er nog een post over de voorwaarden van de kinderwagens en hoe ze klaar te maken voor transport en dus de Google maps met alle adressen van de inzamelaars 💪🏽🌸Please, we kunnen niks anders aannemen. Alleen super goede buggy’s en kinderwagens. Anders wordt het chaos. De inzamelaars zorgen ervoor dat de kinderwagens bij ons terecht komen, de vrachtwagen wordt 12 juni geladen om daarna naar Griekenland te rijden.

SPREAD THE WORD We gaan ervoor. Dank je wel ~ samen maken we verschil. Liefs