Elke week delen we aan iedereen een zak vitamines uit, en twee keer in de week aan iedereen een banaan. Dit doen we omdat het eten dat men krijgt onvoldoende vitamines bevat. En iedereen wil graag zelf eten koken. Zo mega logisch.

Half juli ontvangen we weer vrijwilligers en we gaan hen vragen donaties te verzamelen voor groente en fruit. We delen nu een aantal maanden extra krachtvoer uit in kamp RIC, omdat deze need naar voren kwam tijdens eens van onze vragenrondes. Vroeger waren de donaties voor ontbijt in Kara Tepe, maar helaas is deze opvang gesloten.

We hebben 400 vrijwilligers op de wachtlijst staan en gaan hen in groepjes mailen. Als we hen netjes hebben ingeroosterd laten we jullie weten dat we weer mensen op het eiland kunnen ontvangen. Even geduld dus nog. Alles natuurlijk onder voorbehoud van….. want zodra de maatregelen aanscherpen, dan verandert het allemaal weer. Super logisch, we zullen heel zorgvuldig en voorzichtig zijn.

Het grote team waar we mee werkten het afgelopen jaar, krijgt dus bijna weer hulp van die super gemiste weekteams. Liefs