Tassen vol noodhulp afleveren

In Athene brengen we al een tijd noodpakketten bij moeders en kleintjes langs. De komende maanden zullen we zeker 12.000 euro nodig hebben voor moeders en kinderen in Athene. We geven hen al even elke week een boodschappentas vol: luiers, eten, billendoekjes, melk, rijst, groente en fruit en hebben je hulp hierbij nodig. ❤️

Wanneer je asiel hebt gekregen, stopt de steun. Geen eten, geen bed, geen luiers, niks meer. Je moet nu ineens op je eigen benen staan, in een vreemde stad waar je taal nog niet spreekt. Alle vrouwen ook hier willen graag op hun eigen benen staan, maar het is niet te doen. Want je kunt geen baan krijgen als je geen adres hebt, geen huis als je geen inkomsten hebt, een rekening openen lukt ook alleen met een adres, de kids inschrijven voor school lukt ook alleen met een woonadres. Dus je bent na zoveel strijden en je best doen lost. Weer…. terwijl je dit keer zo dicht bij een veilig en gelukkiger leven bent.

Daarom gaan wij SPIRIT starten in Athene. Een sisterhood in een groot atelier waar moeders een opleiding volgen om naaister te worden zo kunnen we samen needs maken voor andere moeders op de vlucht (over de hele wereld)… en verdienen de vrouwen geld, waardoor ze hun leven zelf kunnen betalen. Met een coach gaan ze alles regelen van de kids naar school, tot een huis, tot al het papierwerk. En naasts school zijn er empowermentlessen. Met een gerustgesteld hart, een sterke mind en een groep vrouwen om je heen, eindelijk landen.

Maar dat is met een paar maanden…. nu is er gewoon nog keiharde noodhulp nodig. Luiers, bananen, rijst, yoghurt, billendoekjes, douchegel, babymelk (als het nodig is) water, maandverband en andere basic needs die je als moeder voor je kindjes en jezelf nodig hebt. We hebben nu een lijst van nu 40 moeders, die we elke week bezoeken, als ons pand er is (bijna) komen ze bij ons.

Ze krijgen een tas vol ter waarden van 25 euro per week, 4 x per maand dus 100,- euro. Dit willen we zeker 3 maanden doen. Dit gaat ons minimaal 12 duizend euro kosten. Links voor je steun hieronder: ‘SPIRIT’ via https://tikkie.me/pay/BWC/vRSqNWwqT6oG2PGHq3acEXhttps://www.becausewecarry.org/doneren/

Of via onze huisbank: Because We Carry
IBAN: NL85 TRIO 0391 0737 96
Te gek als je wilt helpen, graag ovv Spirit ❤️

liefs