Athene, een paar dagen geleden. Onze Lies krijgt een appje binnen dat er een hoogzwangere vrouw op straat ligt, alleen. Kwetsbaarder dan dit gaat het niet worden. Team Athene, Fatima links op de foto, Gaelle rechts en Lies maakt de foto 👀 gaan in actie.

Eerst moet er een plekje gevonden worden. Voor 70 euro kunnen we een maand een bed voor haar huren in een hele toffe vrouwenshelter. We zorgen dat big mama alles krijgt wat ze nodig heeft en een paar dagen later horen we dat ze bevallen is van een gezonde baby in het ziekenhuis. We doen nog een rondje en kopen van alles voor de baby, luiers, kleren, een wiegje en maken mama’s plekje klaar voor de komst van de kleine. Hoe nu verder geen idee, we zullen haar qua huur natuurlijk blijven steunen voor nu.

Er zijn in Athene honderden misschien we duizenden alleenstaande moeders met asiel, of waarvan de aanvraag twee keer is afgewezen. Vrouwen die willen en mogen blijven, en vrouwen die eigenlijk terug moeten naar hun land. Na het weekend gaan we jullie om hulp vragen zodat we meer pakketten kunnen maken. Luiers, eten, billendoekjes en melk als dat echt nodig is.

Liefs