We zaten even helemaal in de schrijf- en rekenbubbel van ons jaarverslag van 2020, en ons beleidsplan voor 2021-2022 Maar beide zijn klaar. Zucht…

Om 2020 uit te schrijven, alle hectiek, emoties en verdriet was echt een klus. Het jaarverslag komt vanmiddag terug van de accountant en zullen we delen op de website. Het beleidsplan staat er sinds vrijdag. Hier een klein stukje, meer lees je op de website, wat trouwens onze volgende masterklus wordt, die aanpassen. Want daar hebben al die jaren niet de tijd voor gehad.

https://www.becausewecarry.org/…/ONS-BELEID-2021-DEF.pdf

DIT WETEN WIJ ZEKER Jij bent hard nodig om de wereld beter te maken. Ook al voel je je misschien te klein. Jij bent van wezenlijk belang.Het is oneerlijk verdeeld op deze aarde. Er is zoveel pijn en verdriet. Daarom lijkt het soms makkelijker om je kop in het zand te steken of je ogen te sluiten. Maar daar wordt niets of niemand beter van. En jij zelfs misschien ongelukkiger. Dus wat nou, als je gewoon ergens begint met de wereld een beetje beter te maken? Dat hebben wij in 2015 ook gedaan door een week gevluchte gezinnen op het Griekse eiland Lesbos te helpen. Ons plan was niet om daar voor jaren naar toe te gaan, maar door te ervaren dat we echt verschil konden maken, zijn we gebleven. Sinds die eerste missie helpen wij gevluchte moeders en kinderen.

Wij zijn gewone mensen die gewone mensen op de vlucht helpen. Lesbos ligt vlakbij Turkije, voor de kust van het eiland ligt de grens van Europa. Mensen vluchten vanuit Turkije op rubberen bootjes op zoek naar een betere wereld. Eenmaal aangekomen in het tentenkamp op Lesbos, zijn de mensen wel veilig, maar het leven is er onmenselijk. Gezinnen vol trauma hebben echt een helende opvang nodig. Europa doet het tegenovergestelde, mensen worden nummers, nummers die niet welkom zijn en weggestopt moeten worden. En daar zijn wij, en daar ben jij. Wij zien mensen, gelijke mensen. En we doen er alles aan om deze afschuwelijke situatie samen een beetje te verlichten.Zo maken we verschil.

Because We Carry is een organisaties met de basis in Amsterdam, maar de power op Lesbos. Wij zijn van #nietlullenmaarpoetsen

Liefs