Zonnebranddistributie

Het liefst til je het kamp op en zet je het in de ijskast of nee, het liefst haal je iedereen op in lekkere airco bussen met zachte bekleding, met flesjes koud water in de vakjes, en rijd je naar naar het strand waar voor iedereen ijs is……. piep….. wakker worden, realiteit.

Er is al ruim een week een hittegolf hier, zo heet als het nu is, dat is bijna beangstigend. Het brandt op je huid, ademen voelt naar, het lijkt wel een föhn op je gezicht terwijl je al in een oven zit. Ons team is klein, een aantal is naar huis, even opladen. En dan sta je met zijn viertjes met je handen in het haar. Door Corona mag er bijna niemand het kamp uit. De hitte is zichtbaar, zoals op een snelweg door de woestijn. Dat je het ziet. De tenten staan te smelten. De mensen zijn loom, het kamp is stil. En wat kun je dan?

Veel mensen zoeken verkoeling bij de zee, maar zonder parasol verbrand je levend. We deelden vandaag dus aan iedereen zonnebrand uit, een mega klus en toen we vuurrood en nat klaar waren brachten we alle moeders met kleintjes en alle zwangeren een bevroren fles water en een Dopper fles, die water heel lang koud houdt.

Wij waren gesloopt, maar totaal niet bevredigd. Er is gelukkig wel een gekoelde grote tent, waar mensen even bij kunnen komen. Maar er passen geen duizenden mensen in. Morgen zakt de temperatuur onder de 40, jawel we gaan naar 39 en dat voelt al beter. In Athene staat een kamp in brand en in twee voorsteden van de stad woekert het vuur wild en oncontroleerbaar om zich heen. De elektra is in vele delen van Athene uitgevallen. Het lijkt of de aarde kwaad is, op zoveel plekken is er de laatste tijd noodweer.

Brrrrrrr….. een gevaar voor ons allen en een verantwoordelijkheid van ons allen. We danken al die toffe mensen die zelfs vandaag met ons twee distributies liepen. Not normal 🤜🏽