tassen vol boodschappen

Althans jullie! Samen ondersteunen we namelijk 40 alleenstaande moeders met hun kinderen elke week met een grote tas vol boodschappen. Groente, fruit, blik, rijst, melk, luiers en maandverband. Of nog veel meer of met anders. Ook geven we emotionele en praktische hulp. Van een schouder om even op huilen tot aan een verwijzing voor de dokter regelen.

Wanneer je ‘alleen’ bent in een nieuwe stad is alles, zeker na zulke heftige traumatische jaren, heel intens. Iedereen krijgt een tas naar behoefte. Een mega progamma dat we gestart zijn omdat er zoveel vrouwen zijn die er met hun kinderen alleen voor staan.

We zijn ons SPIRIT! pand in Athene aan het opknappen. Verven, tegeltjes en vooral liefde erin. Volgende week gaan we bij een grote modeschool praten over naaimachines, werktafels en over hoe je iemand naaien leert… en we spreken al maanden allemaal toffe vrouwen die ervaring hebben in women empowerment of in het opzetten van business zodat vrouwen geld gaan verdienen.

Wij blijven gewoon een stichting, maar we gaan werk creëren en zorgen dat er salaris komt voor een groep alleenstaande moeders. Onafhankelijkheid. Eigen boodschappen doen, koken wat je zelf lekker vindt, en pffff wat je kinderen lekker vinden, na zo’n lange tijd…. een eigen huisje huren, kids naar de opvang of naar school, eindelijk of misschien wel voor het eerst, een normaal leven.

Maar eerst noodhulp. Want de moeders en hun kinderen zitten nadat ze asiel hebben gekregen nog vol in de problemen omdat er geen / te weinig steun is. We zitten op de helft van ons budget wat we vorige keer van jullie hebben ontvangen, en ontvangen van steeds meer moeders de vraag om dringende hulp. ‘BOODSCHAPPEN’ via https://tikkie.me/pay/BWC/fHHBGZtBB4mJ4HrTQDBo5ROf https://www.becausewecarry.org/doneren/ Een tas voor een gezin kost ongeveer 25 euro

❤️