kinderen in het kamp

We zoeken voor gevluchte kinderen, vrouwen en mannen 3.600 perfecte winterjassen. We zoeken 3.600 superkaplaarzen, van klein naar groot. We zoeken 28.800 euro voor dikke wintersokken die we zelf gaan kopen en als het lukt 8.500 euro voor transport & opslag.

In het kamp op Lesbos leven nog steeds veel families en zij gaan weer een koude natte winter in. Gelukkig heeft een aantal nu een container, of een soort tenthuisje, maar velen verblijven ook nog in een echte tent. Lesbos is zonnig in de zomer, maar in de herfst is mega nat en in de winter is het ijskoud. Zeewind en de open plek waar het kamp ligt zorgen voor een nog koudere gevoelstemperatuur. Samen kunnen we een klein verschil maken: iedereen een goede jas, kaplaarzen (regenlaarzen) en dikke dikke sokken geven.

JASSEN Morgen (dinsdag 12) delen we een Google maps waarin we de adressen van 13 inzamelaars delen, elke provincie krijgt zo een inzamelpunt en Belgie heeft er ook eentje. Jij kunt dan bij jou in de buurt je jas brengen of opsturen. Neem altijd eerst even contact op met de inzamelaar, wel zo fijn qua planning. De inzamelaars brengen over ongeveer tien dagen aanhangers en grote auto’s vol jassen naar ons warehouse in NL.

KAPLAARZEN Deze gaan we ZELF inzamelen in Weesp, in het warehouse op 24 & 25 oktober. We zullen koek en zopie hebben en musicia en kijken er naar uit jullie dan te zien.

KWALITEIT Elke jas, is in topstaat! Schoon, warm en kan tegen wind en een buitje. Tweedehands is fijn. Bijna niet gedragen, te groot of te klein gekocht, of nog nieuw alles is welkom zolang het maar een top jas is. Knopen eraan, rits soepel, nul gaatjes en ruikend naar bloemetjes.En qua laarzen precies hetzelfde. Schone zolen, echt alleen laarzen inleveren die nog een tweede behoorlijk ruig leven aankunnen.

VERDER NEMEN WIJ NIETS AAN Zo streng? Nou, het is gewoon heel duidelijk en overzichtelijk zo en dat is echt nodig.

SOKKEN We willen voor iedereen twee paar hele dikke sokken kopen. Mocht je willen helpen, maar heb je geen laarzen of jas dan kan je helpen door een donatie hiervoor te doen. DONEREN Tikkie:’ WINTER’ via https://tikkie.me/pay/BWC/3jvwQAvc2Ww8NzAMykCGi4 Via webiste: https://www.becausewecarry.org/doneren/ Zelf overmaken: Because We CarryIBAN: NL85 TRIO 0391 0737 96SAMEN

Laten we samen elkaar om hulp vragen, dit bericht delen, en laten we de schouders eronder zetten om deze klus te klaren. Natuurlijk zouden we veel meer willen doen, maar dit is iets wat we nu vanuit hier kunnen doen. Stel je vragen gerust hieronder in de comments, heb je ervaring met inzamelen met ons, relaxed als je wil helpen met reageren op de vragen.

ATHENE Dat wat er ‘over’ is gaat naar ons team Athene, zodat we ook daar kunnen helpen met een beetje warmte. Spannend altijd. There we go ❤️