Hoe reageer jij nu? Kruip je ineen, word je boos, ga je de actie in, heb je je tv op zolder gezet, gooi je de krant zonder te lezen weg? Ontkenning, woede, afreageren, machteloosheid, totale overdrive~ het zijn allemaal logische reacties van ons menszijn wanneer we bang zijn en/ of verdrietig.

Normaal zijn wij van #nietlullenmaarpoetsen, maar door persoonlijke omstandigheden en totale focus die nodig is op Lesbos en in Athene, zijn wij dit keer van Wel Lullen. Netwerk inschakelen en regelen! We bellen, we hosselen en we fixen. Betrouwbare organisaties on the ground kunnen onze hulp goed gebruiken. Ze vragen ons essentiële needs en er zijn er clubjes BWC’ers die in actie zijn geschoten die we ondersteunen. Zes jaar ervaring, wat is dat fijn, de lijnen zijn kort en ze zijn snel. De eerste 24 pallets met luiers, ze komen eraan. Een eerste transport vanaf Lesbos naar Moldavië, gevuld met babydragers, reiswiegen en ander belangrijks voor de zorg voor je kindje wordt nu klaargemaakt door ons weekteam van vrijwilligers. De vaders en de moeders uit Oekraïne, ze zitten in diep ons hart.

We zamelen nu dus niks in. Maar hebben wel een belangrijke boodschap voor je. Zorg dat je op een positieve manier reageert op wat er nu gebeurt. Kies iets dat bij je past, doe iets. Je bent niet te klein, te onbenullig om verschil te maken, realiseer je dat je groot genoeg bent om een positieve bijdrage te leveren, zonder dat je het leed ontkent. Dat is er, en jij doet wat je kunt, wat binnen je machten en binnen je krachten ligt 🕊