Maya en haar baby

Wanneer we denken aan helpen, denken we vaak aan groots en veel. Alles anders, alles beter… maar als we eerlijk zijn is die gedachte juist de gedachte die ervoor zorgt dat we dan maar niks doen. Want ja, dat alles en iedereen, dat lukt nooit. Dus gaan we maar door met leven, hopende dat ooit alles beter is.

Dat alle kleine beetjes helpen heb je ons al 100 x horen zeggen, en dat jij wel groot genoeg bent om verschil te maken ook, maar je kunt het ook anders zien. Je kunt je hulp ook heel klein maken en je focussen op 1 iemand, in dit geval dan 2 iemanden 😉 mama en kind.

In december kwam Maya hoogzwanger aan op Lesbos. Ze beviel en het was echt heel intens voor haar allemaal. Moederziel alleen mama zijn in een groot, ijskoud kamp. Rosa en de sisterhood van vrouwen hielpen haar. En nu, nu is ze zo vol kracht. Ze stralen allebei.

Ze zijn er nog lang niet, maar wel een stapje verder. Ze vroeg Rosa om foto’s te maken van haar en haar kindje en ze vertelde dat ze weer ruimte had voor dromen. Dagdromen…. Ze wil zuster worden. Mensen helpen…Wat een kracht, wat een beauty, wat een moeder! Liefs