aandacht tijdens de workshop

Er waren tijden, dat er rond de 60-70 kleintjes geboren werden in het oude Moria. Gelukkig bevielen veel mama’s in het ziekenhuis, zo heftig was die tijd.

Nu zijn er in totaal 20 zwangere mama’s. Waar voorheen onze workshops vol en kleurrijk waren hebben we nu kleine groepjes per taal. Ook heel bijzonder want zo is er veel aandacht en kunnen we net als bij ons in Nederland een mama echt een op een begeleiden in de periode voor en na de bevalling.

Dat doen we niet alleen maar samen. Binnen ons progamma We Carry zijn dat Rosa en Giotta. Giotta is verloskundige en werkte haar hele leven op de kraamafdeling in het ziekenhuis van Mytilini, een lokale heldin. We werken ook goed samen met de medische organisaties, iedereen heeft een duidelijke rol rondom de zwangere vrouwen binnen het kamp. Die helderheid is zo belangrijk voor de beste zorg. Samen dragen we allemaal vanuit onze eigen expertise bij, overleggen we onderling en verwijzen we naar elkaar door. Vanochtend deelden we ook pakketjes uit voor kleintjes, zomerspulletjes en speeltjes.

Liefs