zwangere vrouw

Met een kleintje in je buik ben je extra kwetsbaar. Je beweegt voorzichtiger, bent gevoeliger, staat een soort van extra aan. Al ben je reuzesterk, toch gebruik je je krachten anders. Tillen, of uren in dezelfde houding zitten of op de grond slapen- het is allemaal niet goed. En toch moet je. Zo heftig…

Wat mij het naarste lijkt is dat je het plekje voor je kleintje niet helemaal goed kunt voorbereiden, dat je met je nesteldrang onder je arm loopt. Daar moesten we helpen. Zeker, ook daar. Spulletjes, dingen die je als mama en straks als kleintje nodig hebt. Daarom geven wij mama’s een tas voor de geboorte met luiers, billendoekjes, speentjes, kleren, omslagdoek, hydrofielluiers, babydrager, een kinderwagen – die past natuurlijk niet in de tas- een wiegje een zachte sprei….Zodat er in de tent of isobox een veilig zacht plekje gemaakt kan worden.

Al wil je het allemaal het liefst totaal anders natuurlijk, geeft dit een inimini beetje geruststelling. Er is een plekje voor je kleintje als zij/hij er zo is.

🌸