aardbeien met een fijn kaartje

Vandaag wordt wereldwijd het einde van de spirituele Islamitische vastenmaand gevierd: Eid al-Fitr. De maand van bezinning, dankbaarheid, delen en samenzijn, de maand vol wijze lessen en groei. Dat wordt gevierd met: lekker eten, natuurlijk! Iedereen trekt wat moois aan en gaat bij elkaar op bezoek om samen te eten.

Het is binnen de Islam het één na belangrijkste feest van het jaar. Zo’n maand in een kamp doorbrengen zonder je eigen keuken, moskee en vooral je eigen familie en vrienden is pittig. Maar mensen uit alle windstreken kwamen samen, er werd een gebedsplaats gemaakt, en met de vele provisorische ‘keukentjes’ kon men vaak toch iets lekkers maken.

Wij probeerden een beetje verschil te maken door groenten, fruit en dadels uit te delen. En vandaag krijgt iedereen een grote zak fruit vol bananen, peren, kiwi’s en aardbeien. Voor de kleintjes zijn er knijpzakjes en voor alle kinderen is er snoep.We zeggen EID MUBARAK deur voor deur, hebben koekjes gekregen en dikke knuffels. Zo bijzonder deze dag, waar je ook bent.

En laten we eerlijk zijn, juist als het even heel pittig is, zijn dit soort kleine dingen zo hard nodig. Fijn als je wilt helpen: RAMADAN ❤️https://tikkie.me/pay/BWC/3t6fCDDgbdi7ozftHaB765

Liefs