Anita gaat weg bij Spirit!

Vrouw, moeder van, vrouw van, Afghaans, moslim, lief, onderdrukt door de Taliban, vol passie, analfabeet, grappig, harde werkster, lef, getraumatiseerd, verloren en weer opgestaan.

Ze had altijd al alles in zich, maar niet veel kwam eruit. Niet dat ze dat niet wilde, ze wilde dat juist, maar ze wist niet hoe. Altijd binnen met kinderen gezeten, en nu, nu kwam ze in een sisterhood. Waar ze praten over dat je alleen boodschappen kan doen, dat je kan kopen wat je wil en lekker vindt, dat je mag dansen op straat, en nu moet ik voorzichtig zijn, maar ik zeg toch, waar ze praten over tampons, over liefdevolle sex, over voor jezelf opkomen, en in je kracht staan. Over jezelf ontwikkelen, je passie volgen, je hart, over zijn wie bent. Dat dat mag, dat dat kan en dat dat eigenlijk moet. Om een gelukkig mens te zijn, een gelukkige vrouw, moeder van en vrouw van….

En helaas gaat Anita weg. Er is een kans om te herenigen met haar man en haar andere kinderen in Duitsland. Een groot verlies voor ons. Maar we zijn zeker blij. We hopen dat Anita zich zo tof door blijft ontwikkelen. Zo vrij, nog even moslim, nog even respectvol en liefdevol. Ze heeft in Athene een grote familie erbij gekregen die haar uitwuifde en handkusjes gaf. Ze maakte een tas voor onze Lies. Met al haar gevoel erin en schreef daarop haar naam. De letter N gaf ons een trotse traan. You go woman 🤛🏾