Wij houden niet zo van regeltjes, maar zijn zelf gesteld op onze privacy dus zorgen we ook voor die van jou! We gebruiken je persoonsgegevens voor het doel waarvoor je ze aan ons hebt gegeven. Dit betekent dat we niks geks met jouw gegevens doen en deze al helemaal niet verkopen.

Uiteraard gebeurt de verwerking van jouw gegevens in overeenstemming met de AVG.

Because We Carry is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Deze verklaring is van toepassing op alle informatie die je met ons deelt.

Van wie verwerken wij gegevens

  • Sollicitanten
  • Medewerkers
  • Vrijwilligers
  • Leden van de bewoner-teams op Kara Tepe en Moria
  • Partners
  • Donateurs
  • Website bezoekers

Gegevens die wij verwerken

Because We Carry verwerkt je persoonsgegevens doordat je hebt aangegeven om op de hoogte te blijven van onze activiteiten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voornaam en achternaam;
  • E-mailadres;
  • Gegevens die nodig zijn voor het verwerken van donaties (bovenop de eerder genoemde persoonsgegevens: IBAN).
  • Gegevens die nodig zijn in het kader van het uitvoeren van een overeenkomst (bovenop de eerder genoemde persoonsgegevens: bankrekeningnummer en BTW nummer).
  • Gegevens die nodig zijn voor de registratie van vrijwilligers bij de gemeente Lesbos, op Kara Tepe en op Moria (bovenop de eerder genoemde persoonsgegevens: telefoonnummer, geboortedatum, paspoortnummer, geslacht en nationaliteit)
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website (Geografische gegevens, internetbrowser en apparaat-type. Deze gegevens zijn niet gekoppeld aan jouw naam of e-mailadres).

Hoe lang bewaren we persoonsgegevens

Because We Carry bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor je gegevens worden verzameld.

Delen van persoonsgegevens met derden

Because We Carry verstrekt jouw persoonsgegevens alleen aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met jou, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Op de website van Because We Carry worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die jouw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Because We Carry gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.

Cookies en Google Analytics

Because We Carry maakt gebruik van cookies. We hebben namelijk Google Analytics op onze website geïnstalleerd. Hierdoor kunnen we zien wanneer en hoe vaak onze website bezocht wordt en welke pagina’s bezoekers bekijken.

De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Because We Carry heeft hier geen invloed op. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie.

Because We Carry heeft Google geen toestemming gegeven om via verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

We hebben ervoor gezorgd dat jouw IP-adres wordt geanonimiseerd. Dat betekent dat wij en Google niet kunnen zien wie jij bent.

Daarnaast vind je op onze website social media deelknoppen. Hierdoor kun je ons ook makkelijk op social media vinden en kun je onze berichten via deze media delen. Om deze knoppen te laten werken worden cookies geplaatst.

Lees in de privacyverklaringen van Facebook, Twitter, Whatsapp, Pinterest en LinkedIn welke persoonsgegevens deze bedrijven via de cookies verwerken en hoe ze met jouw privacy omgaan.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Uiteraard kun je inzien welke gegevens wij van jou bewaard hebben. Op jouw verzoek kunnen we jouw gegevens ook aanpassen of wissen. Mail hiervoor naar info@becausewecarry.org.

Hoewel het natuurlijk voor zich spreekt, noemen we het toch even: de gegevens die wij wettelijk verplicht zijn om te bewaren kunnen we niet voor je wissen. Uiteraard heb je recht op het intrekken van de toestemming van het verwerken van je persoonsgegevens. Stuur daarvoor een mail naar info@becausewecarry.org.

Bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens kun je een klacht indienen als je vindt dat wij niet zorgvuldig met jouw gegevens omgaan.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, overdragen van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@becausewecarry.org.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Because We Carry neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

De website van Because We Carry maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat jouw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien je meer informatie wilt hebben over de beveiliging van door Because We Carry verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met ons op via info@becausewecarry.org.

www.becausewecarry.org is de website van Because We Carry.

Stichting Because We Carry

Postbus 51341
1007 EH AMSTERDAM
The Netherlands
KvK 64596559