Over Because We Carry

#bethechangeyouwishtoseeintheworld

In de zomer van 2015 hadden drie Amsterdamse vrouwen er genoeg van om machteloos toe te kijken hoe er moeders, vaders en kinderen verdronken tijdens hun vlucht naar veiligheid. Ze besloten de kinderen en hun families te gaan helpen en startten een enorme inzamelingsactie voor babydragers. Zonder EHBO diploma en nog nooit in de frontlinie gestaan van een humanitaire crisis vlogen de vrouwen, met veel media aandacht, vol energie en met 1000 babydragers in het ruim naar Lesbos.  

Hier werd gelijk duidelijk dat de situatie veel schrijnender was dan ze zich hadden voor kunnen stellen en schakelden ze gelijk; naast de babydragers werden er ook bananen en flesjes water uitgedeeld aan de mensen die zonder enige bezittingen of geld hun thuisland waren gevlucht en kilometers moesten lopen.

Een groter plan, en meer hulp was nodig dus bedachten de vrouwen onze formule: elke week een fris, nieuw team van over de hele wereld de kans geven om op Lesbos het verschil te maken. Het doel? De vlucht, en steeds vaker het verblijf van mensen op de vlucht iets dragelijker te maken.

Wat JIJ kunt doen

Wij geloven in de kracht van mensen en daarmee creëren we een beweging. We werken met wekelijks roterende teams met vrijwilligers vanuit heel de wereld die hun machteloze gevoelens om willen zetten in kracht. #bethechange!

Deze vrijwilligers komen om de mensen die oorlogen en conflicten ontvlucht zijn te ondersteunen. Met de combinatie van meegebrachte donaties van familie en vrienden en de kracht van ons netwerk proberen we zoveel mogelijk te verbeteren op Kara Tepe.

Aanmelden als vrijwilliger

Help ons hen helpen!
Stuur een e-mail naar volunteers@becausewecarry.org voor meer informatie.

Helpen door geld te doneren!

Because We Carry is een erkende ANBI organisatie.
Elke euro telt.